Cats Love Athens: A blogger's Life Spring Edition

25.5.14

Recently I was asked from the beautiful cat lady Aggeliki, from Cats Love Athens to take part in their project A blogger's life, to celebrate Spring. I photographed my favorite spring items and shared a few words about my little blog...have a look here and here! Thanks again girls! Make sure you have a look on what the other girls post about Spring!




κάρτ ποστάλ

13.5.14


Εγώ, είμαι πάντα ο μικρός τουρίστας με το χάρτη και την κάμερα στο χέρι. Πρόγραμμα, πρόγραμμα, λίστες και προκαθορισμένο budget.
Τις μικρές χαρές στο ταξίδι, τις βρίσκεις όταν ανακαλύπτεις μετά απο πολύ ψάξιμο εκείνο το μικρό μικρό κουκλίστικο bakery που είχες βρει στο Pinterest πρίν μήνες κι αυτό, μόνο χάρη  στο χάρτη σου. Φορτώνεις το σακίδιο σου με ιστορίες, φρέσκο χυμό και όρεξη και ξεκινάς τις περιπέτειες σου. Ποτέ δεν πίστευα οτι θα ήμουν ικανή να κάνω μια μονοήμερη εκδρομή ή ένα μικρό ταξίδι μόνη μου.

Κάποτε αυτό θα μου φαινόταν λυπηρό και ανούσιο. Η καλή παρέα είναι το ιδανικό, αλλά οχι και το παν. Δε θα σου πω τα κλισέ, οτι θα συναντήσεις τους πιο κουλ τύπους της Ευρώπης στο δρόμο σου, αλλά θα σου πώ μια μοναδική και μικρή αλήθεια. Αυτό που πραγματικά θα γνωρίσεις είναι ο εαυτός σου, σε όλες του τις μορφές. Θα έχεις χρόνο να τριγυρίσεις και να ξοδέψεις το χρόνο σου όπως εσύ θέλεις, να οργανώσεις δραστηριότητες και διαδρομές που σου αρέσουν χωρίς να συμβιβαστείς σε τίποτα. Είναι κρίμα να γυρίσεις κάποια στιγμή και να μετανιώσεις ευκαιρίες που είχες και πέρασαν μπροστά σου σαν τραίνο Thalys και δεν πήρες χαμπάρι. Είναι καλό και δυνατό το να βάλεις τον ευατό σου σε δοκιμασία και περιπέτεια.

Γυρίζοντας μικρές πόλεις του Βελγίου, βρέθηκα μόνη μου με ένα χάρτη και μια φωτογραφική στους πιο όμορφους δρόμους, στα πιο στενά σοκάκια, στις πιο μυστηριώδεις βιβλιοθήκες, στα πιο πολυσύχναστα μουσεία και η αλήθεια είναι οτι το απόλαυσα τόσο πολύ. Ξεπέρασα τον εαυτό μου όταν κάθισα για καφέ μόνη μου, σε ένα γωνιακό τραπεζάκι δίπλα στη τζαμαρία ενός μικρού bakery διαβάζοντας (πόσο κλισέ). Περπατούσα και σχεδίαζα την επόμενη μου στάση με απόλυτη ελευθερία. Και κάπου εδώ να σου πω, οτι φυσικά και μου αρέσει να ταξιδεύω με φίλους, αλλά απο δω και στο εξής δε θα χάσω καμία ευκαιρία για εκδρομή γιατί κάποιος δεν έχει την ίδια όρεξη/διάθεση με εμένα.

Eίμαι πάντα μικρός τουρίστας. Ακόμη και στην ίδια μου τη χώρα, ανακαλύπτω καινούριους θησαυρούς μέρα με τη μέρα και δε θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη.